Noul coronavirus suferă mutaţii similare cu HIV. Acest lucru poate nărui speranţa că va exista vreodată un vaccin eficient

Noul coronavirus suferă mutaţii similare cu HIV. Acest lucru poate nărui speranţa că va exista vreodată un vaccin eficient
| Foto: mpinteractiv.ro

Un reputat medic italian a declarat că nu va exista un vaccin disponibil care să trateze Covid-19. Împreună cu echipa sa a descoperit că virusul ar fi fost pus în circulaţie încă din octombrie în Italia. El a luat în calcul că cifra actuală a deceselor înregistrate poate fi eronată în baza celor clasificate anterior din alte cauze.

Doctorul italian Pasquale Mario Bacchus este de părere că virusul nu este capabil să ucidă, iar decesele survin în urma complicaţiilor la pacienţi cu afecţiuni cunoscute. Un exemplu pe care îl dă este cel al persoanelor diagnosticate cu HIV. Doza de virus este mult mai mare şi mai puternică în cazul acestora. Coronavirusul nu este decât o completare a incurabilei boli.

Coronavirusul ucide doar persoanele vulnerabile, a căror durată de viaţă este scurtă din cauza afecţiunilor preexistente pe care le au. Dr. Bacchus consideră că virusul va dispărea în vară, dar o să reapară, treptat, în anotimpul rece.

Împreună cu echipa sa, acesta ar fi descoperit că virusul circula în Italia încă din luna octombrie a anului trecut, dar şi-a făcut simţit efectul abia în luna februarie a anului curent. Cercurile ştiinţifice din Italia privesc cu scepticism munca lui Bacchus şi a colegilor săi, relatează il Giornale.

Studiul realizat de doctor a revelat faptul că virusul suferă mutaţii similare cu HIV. Acest lucru poate nărui speranţa că va exista un vaccin eficient care să trateze Covid-19. Problema pe care şi-o pune studiul este că, dacă noul coronavirus va deveni mai agresiv, vor trebui găsite soluţii pentru un medicament care să menţină imunitatea la un nivel optim, la fel ca în cazul HIV-ului. Astăzi speranţa de viaţă a pacienţilor sero-pozitivi este egală cu cea a unui om sănătos, datorită unei pastile care le permite o viaţă normală.

Comenteaza