Noul raport COVID. Clujul rămâne fruntaș la cazuri și incidență

Noul raport COVID. Clujul rămâne fruntaș la cazuri și incidență

Județul Cluj rămâne în top, vineri, la incidența cazurilor de COVID și la numărul infectărilor depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 1.192 de persoane infectate cu noul coronavirus și 5 decese.

Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în Bucureşti - 198 şi în judeţul Cluj - 93 de noi infectări și în județul Timiș - 78 de cazuri, iar cele mai puține în județele Bistrița-Năsăud, Călărași, Harghita și Tulcea, unde au fost raportate câte 6 noi infectări.

În ceea ce privește incidența infectărilor, cei mai ridicați coeficienți sunt în județele Cluj și Timiș - 1,68 la mie, și Timiș, urmate de municipiul București, cu 1,45 cazuri la mia de locuitori. Media națională a coborât azi la 0,79 la mie, cea mai scăzută rată de incidență a cazurilor de COVID fiind în județul Mehedinți - 0,33 la mie.

În Cluj sunt 67 de pacienți cu COVID internați în spitale, dintre care 4 copii, iar pe secțiile ATI sunt 13 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

Pe secțiile COVID din țară sunt 1.345 persoane internate, dintre care 99 minori, iar la Terapie Intensivă sunt 132 de pacienți, doar adulți.

 

Comenteaza