Noul vaccin anti-COVID, disponibil de mâine şi pentru cei care se vaccinează pentru prima dată

Noul vaccin anti-COVID, disponibil de mâine şi pentru cei care se vaccinează pentru prima dată

Începând de mâine, vaccinul COVID-19 adaptat pentru subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5 poate fi administrat și celor care fac prima doză. Până acum era destinat doar persoanelor imunizate deja cu schema primară.

”În urma deciziei Comitetului Naţional de Vaccinologie, în mod similar cu alte ţări europene, noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de mâine, 27 ianuarie 2023, şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată. Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19”, a transmis, joi, Ministerul Sănătății.

Vaccinul COVID-19 COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Acesta oferă protecţie mai ales împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare.

Reamintim că Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a redeschis, în decembrie 2022, Centrul de vaccinare COVID-19. Acesta funcționează în locația str. Victor Babeș, nr.1, de luni până vineri, în intervalul orar 8-12.

Centrul se adresează tuturor celor care doresc să se vaccineze, adulți și copii cu vârsta de cel puțin 12 ani, pe baza unei programări telefonice, la numărul 0745754559, de luni până vineri, în intervalul orar 8-13.

La vaccinare, pacienții vor prezenta buletinul/cartea de identitate. Minorii în vârstă de cel puțin 12 ani vor fi însoțiți la vaccinare de un părinte/tutore legal care va avea asupra sa cartea de identitate proprie, certificatul de naștere al copilului și dovada vaccinării cu schema primară completă.

 

Comenteaza