Număr record de programări la vaccinare anti-COVID în Franța după discursul lui Macron

Număr record de programări la vaccinare anti-COVID în Franța după discursul lui Macron

Discursul președintelui Emmanuel Macron a determinat peste 900.000 de persoane din Franţa să se programeze imediat pentru vaccinare anti-COVID-19.

Emmanuel Macron a anunţat luni o serie de măsuri pentru a-i încuraja puternic pe francezi să se vaccineze, în special generalizarea permisului sanitar şi obligaţia de vaccinare pentru personalul de îngrijire, cu scopul de a stăvili răspândirea variantei Delta, notează AFP.

Macron a spus că vaccinarea nu va fi obligatorie pentru moment, dar a subliniat că restricţiile îi vor viza în primul rând pe cei care nu sunt vaccinaţi.

Preşedintele a mai spus că personalul sanitar trebuie să se vaccineze până la 15 septembrie, în caz contrar riscând sancţiuni.

Stanislas Niox-Chateau, care conduce Doctolib, una dintre cele mai mari platforme online din Franţa folosită pentru programări la vaccinare, a declarat la postul de radio RMC că s-a înregistrat un număr record de persoane programate pentru vaccinare după anunţul preşedintelui.

"S-au înregistrat 7,5 milioane de conectări la Doctolib în doar câteva minute. Peste 900.000 de francezi s-au programat la vaccinare ieri (luni - n.r.), un număr de două ori mai mare decât recordul de până acum, înregistrat la 11 mai", a spus Niox-Chateau, conform Agerpres.

Macron a declarat luni că certificatul sanitar necesar pentru a participa la evenimente majore va fi acum folosit pe o scară mult mai largă, inclusiv pentru a intra în restaurante, cinematografe şi teatre.

Certificatul va fi cerut de asemenea în trenurile şi avioanele pe distanţe lungi de la începutul lui august, stimulând şi mai mult oamenii să se vaccineze în contextul în care începe sezonul estival.

Încetinirea ritmului de vaccinare şi noua creştere a numărului de infectări din cauza variantei Delta, mai contagioasă, a virusului au determinat guvernul să îşi regândească strategia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza