Numărul infecțiilor respiratorii a revenit pe creștere / Clujul, tot în TOP la cazurile de GRIPĂ

Numărul infecțiilor respiratorii a revenit pe creștere / Clujul, tot în TOP la cazurile de GRIPĂ
| Foto: mediafax

Peste 63.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate săptămâna trecută, la nivel național, Clujul fiind printre zonele cu cele mai multe îmbolnăviri.

Un număr de 63.487 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii - au fost raportate în perioada 8-14 mai, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 13,7% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna precedentă și de patru ori mai multe față de aceeași săptămână a sezonului epidemic 2019-2020, când au fost raportate 17.671de îmbolnăviri.

De asemenea, în perioada menționată, au fost raportate 283 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 590 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (57) şi în judeţele Cluj (43), Iaşi (38), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 30.

Conform INSP, de la începutul sezonului au fost raportate 97 decese confirmate cu virus gripal, dintre care 59 cu virus gripal tip A H1 (din care o co-infecţie cu SARS-CoV-2 şi VRS şi o co-infecţie cu VRS), 13 cu virus gripal tip A H3 (din care două co-infecţii cu SARS-CoV-2), 23 cu virus gripal tip A, nesubtipat (din care patru co-infecţii cu SARS-CoV-2), două cu virus gripal tip B (din care o co-infecţie cu SARS-CoV-2).

Până în 18 mai, în județul Cluj au fost confirmate cu laboratorul 128 de cazuri de gripă și s-au înregistrat 5 decese.

Comenteaza