O localitate din Cluj a revenit în zona roșie COVID/ Cât e incidența la Cluj-Napoca

O localitate din Cluj a revenit în zona roșie COVID/ Cât e incidența la Cluj-Napoca

Două localități din județul Cluj au ieșit din zona verde COVID, după ce incidența cazurilor a crescut peste pragul de 1,5 la mie.

Incidența infectărilor a coborât ușor în județ, față de ultima raportare, de la 0,35 la 0,34. Și Cluj-Napoca încheie săptămâna cu rată a îmbolnăvirilor mai mică - 0,31, față de 0,33 ieri. Între orașe, municipiul Gherla are cea mai mică rată a infectărilor - 0,13 la mie, iar cea mai mare în municipiul Câmpia Turzii - 0,51.

Majoritatea localităților din județ se află sub pragul de 1 la mia de locuitori, iar în 39 de UAT-uri din județ nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni. Cu toate astea, o localitate a revenit vineri în zona roșie, adică peste pragul de 3 cazuri la mie. Este vorba despre comuna Geaca, unde incidența infectărilor raportată la perioada 18-31 mai 2021 a urcat la 3,36 la mie. În intervalul menționat au fost înregistrate 5 îmbolnăviri la o populație de 1.489 de persoane. Și comuna Țaga are o rată a infectărilor peste pragul verde - 1,74 la mie, cu 3 cazuri depistate în ultimele două săptămâni.

Comenteaza