Breaking news Oficial! S-a dat startul la vaccinarea generală în Cluj-Napoca. 13 noi centre disponibile

Oficial! S-a dat startul la vaccinarea generală în Cluj-Napoca. 13 noi centre disponibile

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, miercuri, că începe etapa a treia în municipiile cu rata de incidenţă de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Imunizarea se va face cu serul AstraZeneca, urmând a mai fi deschise fluxuri de vaccinare.

Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 de fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin. Acestea vor fi disponibile după cum urmează:

  • 2 în municipiul Alba Iulia – județul Alba
  • 6 în municipiul Brașov  și 1 în localitatea Sâmpetru – județul Brașov
  • 13 în municipiul Cluj-Napoca – județul Cluj
  • 2 în municipiul Petroșani – județul Hunedoara
  • 2 în municipiul Zalău – județul Sălaj
  • 14 în municipiul Timișoara – județul Timiș

Potrivit CNCAV, în municipiul Giurgiu – județul Giurgiu și municipiul Baia Mare – județul Maramureș vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile. Începând din 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15-24 martie), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu 15 martie.

Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor hotărârii de guvern nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

"Listele de așteptare vor deveni operaționale la 15 martie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 persoane/zi. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele cunoscute: individual, prin aparținători, prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie / curant, prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25", precizează CNCAV.

Comenteaza