Orban: Dacă azi ar trebui să decid prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş face-o

Orban: Dacă azi ar trebui să decid prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş face-o
| Foto: gov.ro

Orban a declarat că dacă ar trebui să ia o decizie astăzi, aceasta ar fi de prelungire a stării de alertă, pentru a treia lună consecutiv în România.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Dacă astăzi ar trebui să iau decizia privitoare la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă”, spune Ludovic Orban. Premierul face apel la oameni să nu asculte „glasurile de sirenă”.

Într-un promo pentru un interviu ce va fi difuzat sâmbătă la Digi24, Orban a fost întrebat dacă va prelungi starea de alertă.

Premierul a răspuns: „După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia privitoare la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă. Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia, sunt totuşi încrezător, optimist. Fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există”.

Conform premierului, în măsura în care un număr cât mai mare de oameni va respecta regulile, riscul de infectare şi numărul de cazuri se vor reduce.

În România au fost înregistrate vineri, 3 iulie, alte 430 de cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, după 450 de infectări cu o zi inainte. Evoluţia este crescătoare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza