Șanse la viață după o moarte tragică: bărbatul împușcat în parcarea unui supermarket, salvator pentru trei bolnavi

Șanse la viață după o moarte tragică: bărbatul împușcat în parcarea unui supermarket, salvator pentru trei bolnavi

Trei pacienți, doi în Cluj și unul în București, au fost salvați după ce familia bărbatului împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket, declarat în moarte cerebrală, a fost de acord să-i doneze organele.

Bărbatul împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket din Arad a fost declarat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe de la acesta, care vor salva trei vieţi. Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc, a declarat marţi, pentru Agerpres, că o echipă mixtă de specialişti a realizat prelevarea de organe în noaptea de luni spre marţi.

„Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimţământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe. Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca”, a declarat Cătălin Hreniuc.

Bărbatul de la care au fost prelevate organele a intrat în moarte cerebrală după ce a fost împuşcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, de către un individ care a crezut că victima este amantul concubinei sale. Pe femeie a bătut-o şi a călcat-o cu picioarele pe cap.

La sosirea medicilor, după ce martorii au sunat la 112, bărbatul avea încă înfiptă şurubelniţa în gât. Agresorul a fost cercetat iniţial pentru "violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor calificat cu premeditare şi asupra a două sau mai multe persoane", dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală. Procurorii urmează să schimbe încadrarea juridică a faptelor, în urma decesului victimei.

Comenteaza