Pacienţi cronici fără tratament

Pacienţi cronici fără tratament
Coaliţia Organizaţiilor Pacienților cu Afecţiuni Cronice atrage atenţia asupra situaţiei grave în care se află unii dintre pacienţii cronici, care nu mai găsesc tratamentul de care au nevoie.

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) a tras un semnal de alarmă cu privire la problema accesului la tratament cu care se confruntă pacienţii din România. Acesta susţine că mulţi dintre pacienţi sunt în pericol să îşi piardă viaţa din cauza lipsei tratamentului. În plus, COPAC va derula în perioada următoare campania "STOP dispariţiei medicamentelor din România!", ce îşi propune să aducă această problemă în atenţia autorităţilor şi opiniei publice.

"Dacă vom continua în acest ritm, mulți dintre noi nu vor mai apuca să vadă primăvara lui 2017. Această problemă a lipsei medicamentelor nu o întâmpină numai pacienții cronici. Mulți dintre acești pacienți sunt în pericol de a-și pierde viața din cauza lipsei tratamentului", a explicat Gănescu, citat de Agerpres. Reprezentanţii asociaţiei au menționat că mari probleme întâmpină, spre exemplu, pacienţii cu Parkinson, dar şi cei cu HIV.

Comenteaza