Pandemia cu COVID la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca: Zeci de mii de radiografii și investigații CT

Peste 20.000 de investigații CT și peste 46.000 de radiografii au fost efectuate în cursul anului 2020, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Conform unui mesaj transmis de reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, fiecare pacient internat în spital beneficiază, pe durata spitalizării, de cel puțin un tip de investigație imagistică (CT, RMN, radiografie, ecografie, etc).

"Rolul radiologiei în managementul modern al pacientului a devenit vital, întrucât, prin investigațiile radiologice și imagistice, se poate, după caz, stabili un diagnostic corect și precis sau se poate decide conduita terapeutică optimă", transmite spitalul.

Conform SCJU Cluj-Napoca, în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul spitalului au fost realizate peste 20.000 de investigații CT și peste 46.000 de radiografii, doar în anul 2020.

"Acestea, firește, efectuate în condițiile epidemiologice fără precedent ale pandemiei COVID-19. Colegii noștri radiologi s-au aflat în prima linie și au examinat, fără să ezite, atât pacienți pozitivi COVID-19, cât și pacienți non-COVID-19. Laboratorul și-a reorganizat circuitele, astfel încât să poată oferi serviciile necesare tuturor pacienților", precizează reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

Echipa Laboratorului, formată din 26 de medici radiologi, 54 de tehnicini de radiologie și asistenți medicali, un fizician, un inginer de sistem, trei registratori medicali și șase îngrijitoare, se asigură că pacienții beneficiază de investigațiile de care au nevoie, în deplină siguranță.

„Probabil dintre toate specialitățile medicale, radiologia s-a transformat cel mai mult în ultimii ani, oferind o paletă tot mai largă de aplicații – de la modalități de diagnostic la proceduri intervenționale. Cu toate acestea, echipa Laboratorului este pregătită de orice provocare, mai ales că medicii care o formează au pregătire complexă și diverse stagii de specializare finalizate în centre din Statele Unite sau Europa” a declarat Dr. Andrei Lebovici, medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Comenteaza