Pandemia de COVID | Clujul, printre județele cu vulnerabilitate ridicată

Pandemia de COVID | Clujul, printre județele cu vulnerabilitate ridicată

Clujul are vulnerabilitate ridicată în ceea ce privește pandemia, un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile COVID și în secțiile ATI.

Potrivit unui raport INSP, Bucureștiul și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus.

Este vorba de județele Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Brăila și Giurgiu. Rata de vulnerabilitate este calculată pe baza ratei de incidență, a numărului de focare, a ratei de transmitere și a gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 si secțiile ATI.

Poza noua 08.09.2020

De asemenea, potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este în jur de 5% la nivel național, iar mai mult de o treime din testele prelucrate în săptămâna 31 august - 6 septembrie au fost efectuate la cerere.

În ceea ce privește situația din spitalele care tratează pacienți cu Covid, în jur de 55% din paturi sunt ocupate, iar în secțiile ATI gradul de ocupare este de circa 45%.

Conform raportului, în săptămâna menționată, 34.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Bacău, Iași, Bihor si Prahova.

 

 

Comenteaza