"Pașapoartele" COVID. Câți români și-au descărcat certificatele digitale în cele 15 zile de la lansarea portalului

"Pașapoartele" COVID. Câți români și-au descărcat certificatele digitale în cele 15 zile de la lansarea portalului

De la începutul acestei luni, persoanele care s-au vaccinat anti-COVID, au trecut prin boală sau au un test negativ pot accesa portalul web special pentru obţinerea certificatelor digitale UE privind COVID.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunţat că până joi dimineața, au fost emise peste un milion de certificate digitale. Platforma de pe care poate fi descărcat certificatul funcționează de la 1 iulie.

"În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale (ora 11:34 - 1.000.686 certificate emise). Peste 1 milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate ţările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcţionat zi şi noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut", a scris Andrei Baciu, joi, pe Facebook.

Medicul spune că timpul de aşteptare pentru eliberarea certificatului este "extrem de mic", astfel că "fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute".

"O altă veste bună a venit din partea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB): pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport. Aşadar, cei care vin din ţările aflate pe lista galbenă şi aterizează pe aeroportul Henri Coandă pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puţin timp de aşteptare", a mai scris Baciu.

Acesta anunţă că, cei care întâmpină probleme în eliberarea certificatului digital EU privind COVID pot apela Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25. 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza