Peste 200 de pacienți de la Terapie Intensivă sunt în stare critică, intubați și ventilați mecanic

Peste 200 de pacienți de la Terapie Intensivă sunt în stare critică, intubați și ventilați mecanic

În spitalele COVID din România sunt internate 8.772 de persoane, dintre acestea, 613 sunt pe secțiile de ATI. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că 209 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

"În spitalele suport COVID avem 1.050 de paturi de terapie intensivă complet dotate, în acest moment sunt 613 paturi ocupate, din care avem 209 persoane pe ventilator, cu intubaţie invazivă. Noi suntem în momentul în care reevaluăm fiecare caz în parte. Indicaţiile noastre au fost pentru terapiile intensive de a reeavalua fiecare pacient. Există şi acele paturi de terapie intermediară în care specificăm că acei pacienţi care nu sunt pe ventilaţie asistată şi sunt pe un suport de oxigen, în funcţie de nivelul de insuficienţă respiratorie pot beneficia de aceste paturi de terapie intermediară, celelalte, care sunt complet dotate cu ventilatoare, rămânând pentru cei care trebuie intubaţi. Evaluarea fiecărui pacient o face medicul curant. Evaluarea fiecărui compartiment de terapie intensivă este în funcţie de focarele existente în acea localitate sau în judeţele din jur", a declarat Tătaru, conform Agerpres.

În acest moment, în spitalele din Cluj-Napoca în care se tratează persoanele diagnosticate cu COVID-19, sunt internați 375 de pacienți, iar pe secțiile ATI sunt ocupate 33 de paturi din 35 disponibile. (Vezi care este situația epidemiologică la Cluj)

Comenteaza