Pfizer a anunțat când va fi disponibil vaccinul său împotriva Omicron

Pfizer a anunțat când va fi disponibil vaccinul său împotriva Omicron

Șefa Pfizer Elveţia a anunțat că grupul farmaceutic lucrează pe două fronturi - studiază eficacitatea vaccinului actual împotriva variantelor care apar şi, simultan, lucrează la o nouă versiune a serului.

Compania farmaceutică Pfizer confirmă că vaccinul adaptat la varianta Omicron va fi disponibil în primăvara anului viitor.

Într-un interviu publicat marţi de „Blick”, citat în presa italiană, Sabine Bruckner, şefa Pfizer Elveţia, spune că grupul farmaceutic lucrează pe două fronturi: studiază eficacitatea vaccinului actual împotriva variantelor care apar şi, simultan, lucrează la o nouă versiune a vaccinului.

Ceea ce se ştie acum este că, după doza booster, protecţia împotriva bolii cauzate de varianta Omicron este de 25 de ori mai mare la adulţi. Prin urmare, a treia doză are un sens - în special pentru a proteja împotriva unei evoluţii severe a bolii, a spus Bruckner, conform Mediafax.

Între timp, un studiu coordonat de Universitatea din Köln susţine că administrarea celei de-a treia doze de vaccin conferă o protecţie împotriva variantei Omicron comparabilă cu cea obţinută cu două doze împotriva versiunii originale a virusului SARS-CoV-2.

Comenteaza