Poveste din centrul drive-thru din Cluj. Cum a oprit o asistentă mașinile-n trafic pentru a nu se pierde nicio doză

Numărul persoanelor care s-au vaccinat în centrul drive-through a trecut de 15.000. În corturile de pe malul Someșului "lupta" se dă până la ultima doză, zi de zi, pentru a nu se pierde niciun vaccin.

Florin Moroșanu, director în Primăria Cluj-Napoca și voluntar la centrul de vaccinare drive through din Cluj-Napoca, povestește din "culisele" centrului de pe malul Someșului. Spune că vaccinarea merge bine - în o lună de la deschidere echipa a administrat peste 15.000 de vaccinuri. Zilele trecute a început și administrarea rapelului, iar ținta de zi cu zi e ca la final să nu se piardă nicio doză de vacccin. 

”De săptămâna asta m-am temut puțin. La Drive Through Sala Sporturilor a început de luni și rapelul în paralel cu vaccinarea la prima doză. Luni și marți a fost vânt și ploaie. Dă un vânt că am crezut că ne răstoarnă corturile în anumite momente. Miercuri și joi, o ploaie măruntă, fără oprire. Și vânt din când în când, bonus. Dacă ar fi fost doar vremea dificilă, nu era bai mare, dar zilnic sunt alte situații.

Ieri a fost una din zilele... complicate. Când plouă se poate lucra doar sub cort, unde intră nu mai mult de două mașini. Asta din start reduce fluxul. Buun, pe la 11:00 internetul începe sa scârțâie, apoi cade complet. Vin băieții leagă, dezleagă cabluri, se mișcă repede, dar e în altă parte baiul.

O rezolvă cumva și pleacă. Apoi pică site-ul mare. Nu mai depinde de noi. Deja parcarea era plină. Mă gândeam că va începe careva sa claxoneze. E o presiune urâtă și nu prea avem ce face. Merge un voluntar la fiecare mașină și explică situația, iar între timp revine site-ul. 

Plouă impersonal. În corturi, când plouă, avem lumina de la bec. Adică de la neon. E cel mai albastru albastru posibil. După o oră vezi lumea complet albastră. Deși unii pacienți stau în parcare, în mașină uită să completeze formularele care sunt date la intrare. Din nou stăm sa le completeze. 

La finalul zilei, pentru a nu se pierde dozele, se formează grupuri de șase și apoi se deschide flaconul, în flacon fiind 6 doze. Cumva, la ultimul grup, cineva a fost numărat de două ori și ne rămâne o doză. Până acum, de când este deschis centrul, nu am pierdut un vaccin. O asistenta își ia umbrela și merge în stradă. Face cu mâna, oprește o mașină. Apoi pleacă mașina, mai oprește inca una, pleacă și aceea.

La a treia mașină avem un câștigător. Se vaccinează și această persoana și ziua se înscrie cumva bine. Azi a ieșit soarele. La 8:00 parcarea e plină. Dintre ai noștri, doi răciți de la vremea nesuferită de până acum; unul nu mai vine de luni.

Suntem în grafic, într-o lună au fost administrate peste 15.000 doze de către această echipa. Lumea se vaccinează bine, suntem responsabili, iar când când greșim, vă rugăm să fiți împăciuitori cu noi”, a scris Florin Moroșanu, pe Facebook.

Comenteaza