Prioritate la vaccinare pentru persoanele din zonele cu o rată mare a infectărilor

Prioritate la vaccinare pentru persoanele din zonele cu o rată mare a infectărilor

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, că persoanele eligibile din județele cu o incidență crescută a cazurilor de COVID-19 vor fi vaccinate prioritar. 

Medicul Valeriu Gheorghiță a spus că distribuirea dozelor de vaccin anti-COVID-19 în țară ar putea fi făcută și ținând cont de situația epidemiologică.

"Strategia naţională de vaccinare împotriva COVID-19 prevede, printre alte criterii medicale, şi criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în judeţele care înregistrează o creştere disproporţionat de mare a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 faţă de media naţională. Urmează să se definească acest prag de incidenţă de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creştere, moment în care se declanşează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi linii de vaccinare în judeţul respectiv, pentru a creşte şi a accelera campania de vaccinare în judeţele afectate", a explicat coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva CIVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă.

În acest moment, pe primele trei locuri pe țară la incidența cazurilor de COVID-19, cumulate la 14 zile și raportate la 1.000 de locuitori, sunt județele Timiș și Maramureș - cu o rată a infectărilor de peste 3 cazuri la mie și județul Cluj, cu o incidență sub pragul roșu - 2,47 la mie.

Comenteaza