PRO sau CONTRA Spitalul Dominic Stanca. Mărturiile mămicilor

PRO sau CONTRA Spitalul Dominic Stanca. Mărturiile mămicilor
Unele spun este o clinică aglomerată, cu personal superficial şi prea redus ca număr, în timp ce altele laudă activitatea de la spitalul Dominic Stanca. ZIUA de CLUJ a adunat mărturii ale femeilor care au născut la unitatea medicală în cauză.

Un nou scandal zguduie medicina clujeană, după ce un caz tragic s-a petrecut în urmă cu o săptămână, la Spitalul "Dominic Stanca": un bebeluş s-a asfixiat chiar sub ochii personalului medical. De altfel, internetul e împânzit de păreri pro şi contra a ceea ce se întâmplă în maternitatea clujeană. Înainte să devină mămici, multe clujence caută pe diverse site-uri sau forum-uri păreri despre medicii din Cluj.

Citeşte şi: Tragedie incredibilă la Stanca. Copilaş asfixiat sub ochii personalului medical. Mama, obligată să-şi vadă băieţelul mort

ZIUA de CLUJ a încercat să scoată la suprafaţă alte experienţe trăite de femeile care au ales să îşi aducă bebeluşii pe lume la spitalul Stanca. Anumite comentarii postate pe internet scot la iveală problemele din "bucătăria internă" a spitalului. Mai multe mămici s-au plâns de comportamentul personalului din spital, de modul în care pacientele sunt tratate şi de modul în care sunt consultaţi nou-născuţii.

"Am născut de două ori în acest spital pe care nu îl recomand mămicilor care vor într-adevăr să li se acorde atenţie copiilor. Din nefericire, a doua oară am avut nevoie de un medic competent care să-mi consulte bebeluşul, care prezintă încă de la naştere, semnele clare ale unei probleme de sănătate. Neavând experienţa de spital şi fiind probabil prea naivă, am apelat la personalul intermediar, la asistente şi infirmire, care nu m-au luat în serios şi m-au tratat batjocoritor. Abia când copilul meu era pe moarte, au început să facă "tot ce se poate". În acest spital, copiii nu sunt consultaţi de către un medic competent, este un spital aglomerat, cu personal prea redus ca număr şi cu salarii prea mici probabil, care determină un comportament superficial şi nepăsator faţă de mămicile care apelează la ajutorul cadrelor medicale", scrie o mămică.

De aceleaşi probleme s-au "lovit" şi alte femei în perioada în care au fost internate la spitalul clujean. "Am avut si eu o experienţă foarte neplacută cu domnul Ciortea, pe care pur şi simplu l-am admirat si l-am divinizat poate prea mult, l-am recomandat la mai multe prietene, două dintre noi am păţit-o cu el! Vreau să menţionez că pe timpul sarcinii s-a purtat foarte frumos cu mine, însă când am mers să nasc a venit la mine în sala de travaliu şi mi-a zis că a rugat pe cineva să mă consulte şi când o să vină momentul să nasc o să îl sune colegii! Am înţeles! Am stat pe masa de naştere o noapte întreagă, am născut foarte greu, a fost traumatizant, strigam în gura mare unde este Ciortea. Nimeni, nimic! Bun, înţelegeam orice fel de explicaţii, dar nimic. Au venit mai mulţi medici, deoarece am avut o naştere cu probleme, care şi ei au vorbit destul de urât", scrie o altă femeie.

Unele femei au întâmpinat probleme şi pe parcursul sarcinii, nu neapărat în sala de naştere. Spre exemplu, o femeie relatează că medicul pe care l-a consultat nu tratează anumite afecţiuni care pot să apară în cele nouă luni. "Aş vrea să atrag atentia asupra unui doctor care mi-a lăsat un gust cam amărui. Este vorba despre Răzvan Ciortea, şi da, e un medic deschis, povesteşte, e relaxat şi te linisteşte, însă nu îl recomand pentru cele cu trombofilie sau suspecte de trombofilie, care au deja sarcini oprite în evoluţie, deoarece am înţeles că nu susţine în niciun fel tratamentul acestei anomalii de coagulare în timpul sarcinii şi nici analizele de monitorizare", explică aceasta.

În timp ce unele spun că experienţa din spital le-a lăsat cu un gust amar, altele laudă medicii clujeni."Eu am născut în urma cu 10 zile la Stanca şi am fost foarte mulţumită de personalul de acolo, dar mai ales de dl. Dr. Sprinjan care a venit de acasă sâmbăta dimineaţa la ora 5 pentru a asista la naştere; pentru mine a contat foarte mult şi pot spune ca m-a ajutat enorm în acele momente", explică o altă femeie pe un forum de specialitate.

"Atâta pot să spun, dacă nu era domnul doctor Ciortea Razvan, să mă salveze din ghearele morţii, nu ştiu dacă acuma mai puteam să scriu acest mesaj. A pus suflet şi a făcut tot ce a fost posibil omeneşte să mă salveze, în timp ce alţi medici îmi dădeau diagnosticul sănătoasă", relatează o mămică.

Comenteaza