Problema alimentelor ultraprocesate. 32 de efecte nocive asupra sănătăţii

Problema alimentelor ultraprocesate. 32 de efecte nocive asupra sănătăţii

Cea mai amplă analiză din lume constată asocieri directe cu riscuri mai mari de cancer, boli de inimă şi moarte prematură.

Analiza cu aproape 10 milioane de participanţi a identificat o legătură directă între consumul de alimente ultraprocesate (UPF) şi o serie de probleme de sănătate, inclusiv riscul crescut de boli cardiovasculare, cancer, diabet de tip 2, depresie şi moarte prematură.

Analiza globală vine pe fondul creşterii rapide a consumului de alimente ultraprocesate, cum ar fi cerealele, batoanele proteice, băuturile carbogazoase, mâncărurile gata preparate şi fast food-ul.

Dovezile au arătat un risc cu 50% mai mare de deces din boli cardiovasculare, un risc cu 48-53% mai mare de anxietate şi tulburări mentale comune şi un risc cu 12% mai mare de diabet de tip 2.

Citește continuarea AICI

Comenteaza