Profesorul Lucan face conferinţă de presă doar cu cine-i convine

Profesorul Lucan face conferinţă de presă doar cu cine-i convine
Asistenta profesorului Mihai Lucan, directorul centrului de transplant renal din Cluj, nu i-a permis reporterului ZIUA de CLUJ accesul la conferinţa de presă organizată azi la ora 13 la sediul institutului.

"Domnul profesor mi-a transmis că la conferinţa de presă au acces doar cei pe care i-a invitat iar dumneavoastră nu aţi fost invitaţi", i-a spus asistenta reporterului ZIUA de CLUJ.

Ultimele declaraţii ale profesorului Lucan referitor la prioritatea cu care a efectuat transplantul renal pentru actorul Alexandru Arşinel a stârnit controverse în rândul bolnavilor supuşi dializei care sunt pe listele de aşteptare, pentru un transplant, de ani de zile.Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, a suferit, în urmă cu o săptămână, un transplant de rinichi la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Directorul Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, Mihai Lucan, declara în urmă cu două săptămâni, la conferinţa de presă în care anunţa transplantul, că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat.

Lucan spunea că intervenţia chirurgicală nu a fost una uşoară, Alexandru Arşinel având 71 de ani şi peste 150 de kilograme. "(...) a fost pe lista de aşteptare, am făcut această operaţie pentru că domnul Arşinel reprezintă o valoare foarte importantă, iar vârsta biologică a permis transplantul", afirma Lucan.

UPDATE Grupul de presă din care fac parte Realitatea TV Cluj, Realitatea FM Cluj, Ziua de Cluj, ziuadecj.ro şi provincianews.ro condamnă această atitudine faţă de reprezentanţii presei, chiar dacă ea este girată de o personalitate a lumii medicale, aşa cum se consideră profesorul Mihai Lucan.

Etichete
Comenteaza