Prognoză pentru valul 4: Majoritatea județelor ar putea fi sub 3 la mie înainte de sărbători. Cel mai important factor, vaccinarea

Prognoză pentru valul 4: Majoritatea județelor ar putea fi sub 3 la mie înainte de sărbători. Cel mai important factor, vaccinarea

Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie în ceea ce privește incidența infectărilor cu SARS-CoV-2 înainte de sărbători dacă trendul actual se menține constant.

”Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menține constant. Vă atrag atenția ca prognoza în această perioadă este puternic influențată de măsurile luate și conformarea populației cu acestea. Dintre acestea vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieșirea din valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente. Deschiderea școlilor în format fizic la o incidență mare (peste 3 la mie), lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Cercetătorul s-a arătat îngrijorat și în ceea ce privește județele care se mențin pe un trend crescător.

”Mă îngrijorează faptul că avem județe ca Satu Mare care se mențin într-un platou înalt de mai multe săptămâni”, a mai scris Jurma.

Etichete
Comenteaza