SCJU Cluj-Napoca se digitalizează printr-un proiect de 5 milioane de lei prin PNRR

SCJU Cluj-Napoca se digitalizează printr-un proiect de 5 milioane de lei prin PNRR

Proiectul depus de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, care vizează dezvoltarea infrastructurii digitale și a sistemului informatic medical integrat din cadrul spitalului, a fost aprobat și va fi finanțat prin PNRR.

Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea prin PNRR a unui proiect foarte important depus de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii digitale și a sistemului informatic medical integrat din cadrul spitalului. Proiectul are o valoare de 4.936.509,91 lei (fără TVA) și o durată de implementare de 12 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Soluțiile informatice propuse în cadrul proiectului rezultă din punerea în practică a noului concept de sănătate digitală, prin implementarea unor aplicații care permit utilizarea dispozitivelor mobile în accesarea istoricului medical direct la patul pacientului, portal medical pentru consultarea dosarului pacientului, programarea online, telemedicină, medicina muncii, integrarea modulelor informatice, interoperabilitatea între sisteme/aplicații informatice, agregarea datelor în tablouri de bord, securizarea datelor.

De asemenea proiectul își propune completarea modulelor informatice destinate departamentelor non-clinice cu module noi și upgradarea celor existente cum ar fi: modulul aprovizionare/achiziții, modul gestionare salariați, modulul stocuri și obiecte de inventar, contabilitate, etc. Având în vedere uzura fizică și morală a centrului de date existent, proiectul își propune înlocuire și completarea părți hardware cu servere, UPS, switches, dispozitive de stocare date, etc.

“Digitalizarea activităților medicale și non-medicale ale SCJU Cluj reprezintă o etapă importantă în procesul de transformare și a daptare a spitalului la noile realități ale medicinei zilelor noastre, alături de celelalte proiecte de dezvoltare a infrastructurii. Ne bucurăm că reușim să atragem o nouă finanțare nerambursabilă prin PNRR, cea de-a patra de la lansarea programului. Conform criteriilor de eligibilitate, proiectul depus de SCJU Cluj s-a clasat pe prima poziție la nivel național în clasamentul proiectelor similare depuse. Toate aceste proiecte de dezvoltare susținute financiar prin PNRR au un obiectiv comun: oferirea unor servicii medicale de înaltă performanță și creșterea gradului de satisfacție a pacienților”, declară Prof.univ.Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

Proiectul se numără printre cele 207 astfel de inițiative selectate din totalul de 308 depuse la nivel național

Comenteaza