Rafila: "Avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene. Parcul auto care este depăşit, îmbătrânit"

Rafila: "Avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene. Parcul auto care este depăşit, îmbătrânit"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că este nevoie de cel puţin 2.000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene și că a solicitat directorilor Serviciilor de Ambulanţă să transmită proiecte de investiţii, pentru că îşi doreşte sedii noi şi "de bună calitate".

”Pe partea de medicină de urgenţă, care trebuie să înţelegem şi să recunoaştem că e parte a sistemului de sănătate, nu e în afara sistemului de sănătate (...) dezvoltăm, pe de o parte, unităţile de primiri urgenţă, pe de altă parte, cu sprijinul autorităţilor locale sau prin investiţii directe, de la Ministerul Sănătăţii, dar ne preocupă şi dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă (...) E o chestiune pe care ne-o dorim în toată ţara. A făcut apel la directorii staţiilor judeţene de ambulanţă să ne trimită proiecte de investiţii, încât această componentă deosebit de importantă a medicinei de urgenţă să beneficieze de spaţii de bună calitate pentru angajaţi”, a afirmat Alexandru Rafila, miercuri, în timpul unei vizite în judeţul Ialomiţa, citat de News.ro.

Ministrul Sănătății a vorbit şi despre faptul că, la nivel naţional, este nevoie de 2.000 de ambulanţe noi.

”Sperăm - cu toate că nu este, cel puţin deocamdată, în grădina Ministerului Sănătăţii, achiziţia de ambulanţe noi – să putem să completăm parcul auto care este depăşit, îmbătrânit şi cu siguranţă la nivel naţional avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene”, a spus Rafila.

Etichete
Comenteaza