Rafila explică de ce nu e de găsit vaccinul hexavalent în unele județe: "Știţi cum e cu achiziţiile publice, e complicat"

Rafila explică de ce nu e de găsit vaccinul hexavalent în unele județe: "Știţi cum e cu achiziţiile publice, e complicat"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că achiziţia vaccinului hexavalent pentru copii a fost întârziată "din motive procedurale" și că vaccinul va fi disponibil, cel mai probabil, luna viitoare.

"Achiziţia a întârziat din anumite motive procedurale. Procedura de achiziţie a fost începută la timp, dar ştiţi cum e cu achiziţiile publice, e complicat cu achiziţiile publice. Se rezolvă această problemă, fără niciun fel de problemă. Există disponibilitate a acestui vaccin şi eu cred că în cursul lunii septembrie se va încheia”, a afirmat Alexandru Rafila, răspunzând unor întrebări, miercuri seară, la Antena 3, conform News.ro.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor la 2, 4 și 6 luni împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, hepatitei B, dar infecției cu Haemophilus influenzae tip B, însă în mai multe județe din țară, printre care și Cluj, dozele sunt epuizate și nu se găsește nici în farmacii. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza