Rafila îndeamnă populația să ridice pastilele cu iod

Rafila îndeamnă populația să ridice pastilele cu iod

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut un apel către populație să ridice pastilele de iodură de potasiu disponibile gratuit în farmacii, în contextul unei posibile crize nucleare.

Pastilele cu iodură de potasiu au început să fie distribuite în farmacii de aproximativ doi ani. De atunci și până în prezent, doar 3% din totalul celor 30 de milioane de comprimate au ajuns la oameni.

„Aceste pastile au valabilitate încă patru ani. O parte dintre ele au fost distribuite în farmacii. Oamenii nu au fost suficient de convinși. Într-o situație de criză, va fi o provocare să distribui o cantitate mare de pastile cu iod la toate persoanele. Este o listă foarte mare de unde oamenii pot ridica în continuare pastilele. Să sperăm că nu vom avea nevoie de ele, dar în cazul unei astfel de situații este bine să fim pregătiți””, a spus Rafila, la Antena 3.

LISTA farmaciilor din Cluj de la care se pot ridica comprimatele cu iod

Rafila îndeamnă populația să ridice pastilele cu iod

Rafila îndeamnă populația să ridice pastilele cu iod

"Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților", a transmis Ministerul Sănătății încă de la începutul campaniei de distribuție a comprimatelor.

Comenteaza