Rafila, îndemn pentru testare COVID la medicii de familie: Ambulanța este suprasolicitată, iar la DSP sunt liste lungi de așteptare

Rafila, îndemn pentru testare COVID la medicii de familie: Ambulanța este suprasolicitată, iar la DSP sunt liste lungi de așteptare

Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele cu simptomatologie COVID să se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testare, pentru a avea acces la un diagnostic rapid, evaluare şi monitorizare. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a reafirmat importanţa medicilor de familie în controlul pandemiei şi a făcut apel către aceştia să contribuie cu responsabilitate şi profesionalism la diagnosticul, tratarea şi monitorizarea pacientilor cu COVID-19.

„În acest context epidemiologic dificil, cu o creştere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluţie pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare şi monitorizare. Creşterea numărului de persoane testate de catre medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanţă şi a direcţiilor de sănătate publică, unde sunt liste de aşteptare lungi”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, potrivit unui comunicat de presă al MS.

Testarea pentru populaţie este gratuită în cele peste 4.000 de cabinete ale medicilor de familie care au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate.

Lista acestora este publică şi se găseşte pe paginile de web ale Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât şi oricare alte persoane, cu condiţia ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive.

Lista cu cabinetele medicilor de familie din Cluj unde se pot face teste COVID gratuite

Sunt 131 de cabinete pe listă în care se pot testa persoanele eligibile pentru testare înscrise pe lista proprie a medicului de familie, dar și persoanele care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie care nu le asigură aceste servicii. Lista poate fi consultată AICI.

 

 

Comenteaza