Rafila: Normativele de personal trebuie adaptate realităţii. Sunt multe lucruri care nu se mai potrivesc

Rafila: Normativele de personal trebuie adaptate realităţii. Sunt multe lucruri care nu se mai potrivesc

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că normativele de personal din domeniul medical care sunt vechi trebuie adaptate realităţilor.

„Important este să înţelegem că normativele de personal, fie că discutăm despre personalul medical sau despre alte categorii de personal care îşi desfăşoară activitatea în domeniul sănătăţii, trebuie adaptate realităţii. Vedem că sunt multe lucruri care nu se mai potrivesc. Probabil că în viitor o să ajungem şi la o zonă de flexibilizare a secţiilor de spital. Aceste secţii care în mod tradiţional au un anumit număr de paturi şi deservesc exclusiv pacienţi cu anumite tipuri de patologii. Trebuie să devină flexibilă şi să se adapteze nevoilor de servicii medicale dintr-un anumit moment. Este clar că aceste normative de personal care sunt destul de vechi trebuie şi ele adaptate realităţilor”, a spus ministrul Alexandru Rafila, conform Agerpres, în cadrul dezbaterii online „Programele de Sănătate ale României: folosirea inteligentă a contribuţiei pacienţilor”, organizată de CursDeGuvernare.ro.

Acesta a afirmat că Ministerul Sănătății este un partener „pentru toţi cei care încearcă să contribuie la îmbunătăţirea accesului pacienţilor din România la diverse soluţii terapeutice sau dezvoltarea programelor de natură preventivă”.

„Există multe categorii de pacienţi cu boli cronice şi ei trebuie să facă subiectul unor programe de acces la medicamente, mai ales că acum discutăm de terapie care ar putea să fie personalizată şi combaterea sau chiar vindecarea unor boli altădată considerate imposibil de vindecat, cum ar fi anumite tipuri de cancer, cred că trebuie să deschidă calea unei noi abordări în cadrul acestor programe naţionale de sănătate, în ariile terapeutice prioritare”, a precizat Rafila.

Comenteaza