Rămânem în TOP la COVID! Clujul, primul la incidență și al doilea la noile infectări

Rămânem în TOP la COVID! Clujul, primul la incidență și al doilea la noile infectări

Clujul are cea mai mare rată de infectare din țară și conduce între județe la numărul cazurilor noi de COVID, depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 164 de clujeni, în scădere față de ieri, când au fost raportate 207 noi infectări.

În ultima zi, pe primul loc pe țară la numărul noilor cazuri se află București, unde au fost înregistrate 680 de persoane infectate, iar pe locul doi este județul Cluj, cu cele 190 de cazuri. 

În ceea ce privește incidența infectărilor, cea mai mare valoare la mia de locuitori se înregistrează în Cluj - 3,16. Pe locul doi este județul Timiș, cu 2,82 cazuri la mia de locuitori, pe trei este județul Maramureș, cu 2,70, iar pe patru municipiul București, cu 2,46 la mie. Media pe țară a coborât miercuri la 1,64 cazuri la o mie de locuitori.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 116 pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 10 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 13 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 2.018 pacienți confirmați cu COVID, dintre care 157 pe secțiile ATI, cu 8 mai puțini față de ieri. Tot la Terapie Intensivă erau internați astăzi și doi copii, ambii la Iași.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 2.227 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 15 decese, dintre care două raportate anterior intervalului de referință.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza