Rapelul va putea fi făcut în alt centru de vaccinare față de cel în care s-a primit prima doză

Rapelul va putea fi făcut în alt centru de vaccinare față de cel în care s-a primit prima doză
| Foto: Aleph News

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că în câteva zile va apărea o noutate în campania de vaccinare: doza de rapel va putea fi făcută într-un alt centru de vaccinare față de cel în care s-a primit prima doză. 

Anunţul că cea de-a doua doză de vaccin poate fi făcută într-un centru diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, categoric îi bucură pe cei care au făcut turism prin ţară pentru că în oraşul lor nu au existat locuri libere la momentul planificării. 

Totuşi condiţia ar fi ca persoana în cauză să găsească un loc liber. Gheorghiță spune că trebuie anunţat centrul în care pacientul vrea să facă rapelul cu 72 de ore înainte. Această facilitate va fi disponibilă în zilele următoare și pe platformă.

 "Am luat în calcul acest lucru, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin în care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi pentru rapel. De pildă, dacă în București există locuri libere, sigur că te poți duce să faci rapelul acolo, pentru că nu e absolut nicio problemă.

Am discutat cu colegii de la STS pentru a avea posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză pe platformă. Zilele aceastea va fi deja disponibilă această facilitate, se lucrează. Se va intra la rubrica "rapel" și se modifică pur și simplu centrul. Se poate păstra data sau se poate modifica în intervalul în care este precizat pentru rapel, de 42 de zile pentru Pfizer, 35 de zile pentru Moderna și 12 săptămâni pentru AstraZeneca.

Până se implementează această modificare în platformă, este preferabil să se anunţe înainte cu 72 de ore la centrul la care vrem sa facem rapelul”, a precizat Valeriu Gheorghiță, la Digi24. 

Comenteaza