Răzvan Cherecheş, despre "Fenomenul Flavia Groșan": "Colegiul Medicilor trebuie să le ridice dreptul de liberă practică celor care distribuie informații false"

Răzvan Cherecheş, despre "Fenomenul Flavia Groșan": "Colegiul Medicilor trebuie să le ridice dreptul de liberă practică celor care distribuie informații false"
| Foto: StiriDiaspora.ro

Profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş a comentat pe pagina sa de facebook subiectul care a ţinut capul de afiş în media săptămâna trecută: fenomenul Flavia Groşan.

Flavia Groșan, un medic pneumolog din Oradea, a ținut capul de afiș în media din România după o serie de declarații controversate în ultimele zile, spunând, între altele, că “am vindecat aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii”, „fără nicio zi de spitalizare”, tratând infecţia cu coronavirusul ca pe o „pneumonie atipică”, în timp ce „în spitale se fac greşeli uriaşe şi protocolul (n.r. – terapeutic) Covid omoară, de fapt, bolnavii”.

Între timp Colegiul Medicilor s-a autosesizat, iar mai mulți doctori români au luat poziție și au demontat afirmațiile doctorului care își conduce propria clinică medicală în Oradea.

Profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş a comentat pe pagina sa de facebook subiectul care a ţinut capul de afiş în media săptămâna trecută: fenomenul Flavia Groşan. 

"Din nefericire, Colegiul Medicilor din România este instituția care care validează și tolerează indivizi ca doctorița Groșan, care fac afirmații bombastice fără să aibă nicio dovadă. Practica medicală nu se face cu tratamente după ureche și intuiție - este nevoie de studii și protocoale demonstrate că funcționează!

Colegiul Medicilor trebuie să își facă ordine în propria curte și să le ridice dreptul de liberă practică celor care, fiind medici, distribuie informații false și fac tratamente experimentale fără dovezi științifice!", a scris Răzvan Cherecheş pe pagina sa de socializare. 

Comenteaza