Record de testări COVID la Cluj. A fost prima zi de UNTOLD

Record de testări COVID la Cluj. A fost prima zi de UNTOLD

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost efectuate peste 7.600 de teste pentru depistarea noului coronavirus, majoritatea teste rapide.

În ultima zi, la Cluj s-au efectuat un număr de 7.623 de teste pentru depistarea COVID-19, din care 462 diagnostic grupe de risc, 428 teste efectuate la cerere și 6.733 teste rapide. 

Solicitarea pentru testarea rapidă antigen a fost de câteva ori mai mare în ultimele 24 de ore față de o zi obișnuită, în care rareori s-a ajuns la 1.000 de testări, cu toate că a fost perioada concediilor. Explicația este simplă - ieri a fost prima zi de UNTOLD, iar cei care vor să intre la festival trebuie să prezinte un certificat digital care să ateste vaccinarea sau trecerea prin infecție ori un test COVID negativ, fie PCR, nu mai vechi de 72 de ore, fie un test antigen, recoltat cu cel mult 48 de ore înainte.

Cei care se testează în centrele medicale autorizate UNTOLD primesc o brățară care să ateste veridicitatea testului, rezultatul negativ și perioada de valabilitate a acestuia. Vezi AICI lista centrelor de testare autorizate UNTOLD, cu programul și prețurile.

(vezi care e situația epidemiologică în Cluj)

Comenteaza