Regina Maria Cluj: "Toate viitoarele mame vor fi testate de coronavirus"

Regina Maria Cluj: "Toate viitoarele mame vor fi testate de coronavirus"

Rețeaua de sănătate Regina Maria a anunțat măsuri de siguranță pentru ca pacienții, cadrele medicale și personalul non-medical din Cluj să fie în siguranță.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Maternitatea sa din Cluj este deschisă și gestionează toate nașterile programate, dar și pe cele viitoare. În același timp, se realizează în continuare morfologiile fetale și ecografiile de sarcină ce reprezintă o urgență medicală.

Pentru a răspunde nevoilor pacienților în această perioadă, intervențiile, investigațiile și tratamentele non-urgente au fost amânate. Consultațiile obișnuite au fost mutate în „Clinica Virtuală”, unde o echipă de 360 de medici oferă consultații online.

“În Maternitatea Regina Maria Cluj au fost luate măsuri sporite de siguranță, triaj și igienă pentru pacienți, medici și întreg personalul care asigură continuitatea activității medicale. Triajul epidemiologic este supervizat de un medic specialist și, la recomandarea acestuia, toate pacientele care intră în spital urmează un protocol strict premergător nașterii.

O pacientă care prezintă un risc epidemiologic oricât de mic este izolată imediat și tratamentul ei se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul său cu alți pacienți. Pentru astfel de cazuri, există camere de izolare în fiecare secție din spital, atât pentru mamă, cât și pentru copil. Ca o măsură de siguranță suplimentară, toate viitoarele mame sunt testate pentru coronavirus, chiar dacă prezintă sau nu simptome.

În cazul unui rezultat pozitiv, pacienta urmează calea legală, conform protocolului stabilit de autorități. Este anunțată Direcția de Sănătate Publică Cluj, pentru a realiza transferul pacientei în condiții de siguranță la spitalul desemnat de  autorități să gestioneze cazurile de femei însărcinate confirmate cu Covid-19. Dacă rezultatul este negativ, pacienta urmează cursul normal din spital.

Pentru protecția pacientelor, vizitele aparținătorilor au fost restricționate încă de la începutul pandemiei, iar vizitele medicale programate anterior nașterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel încât interacțiunea cu cadrele medicale să se desfășoare în condiții de siguranță. Pacientele țin strâns legătura cu medicul lor curant și împreună cu el stabilesc ce consulturi sunt absolut necesare și ce este de făcut în cazul unei urgențe” au informat reprezentanții Regina Maria.

În cadrul rețelei de sănătate sunt luate măsuri de siguranță care să asigure protecția pacienților și a personalului medical și non-medical. Angajații și colaboratorii poartă permanent echipament special de protecție, de la intrarea în spital și până când pleacă acasă. Toate sălile de operație și secțiile de terapie intensivă sunt dotate cu aparatură completă și complexă, atât medicală, cât și pentru dezinfecție.

Există canale și fluxuri de comunicare online la nivelul spitalelor, iar medicii și asistentele sunt informați în timp real cu cele mai noi date, fără a fi necesare întâlnirile în grupuri mari. Regina Maria este prezentă în 20 de județe, are 6.000 de angajați și colaboratori în 64 de locații proprii, 290 de clinici partenere și oferă servicii pentru 3,5 milioane de pacienți.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza