Reîncepe mişcarea naţională “Şi eu trăiesc sănătos!”, desfăşurată şi la Cluj

Reîncepe mişcarea naţională “Şi eu trăiesc sănătos!”, desfăşurată şi la Cluj
Fundaţia PRAIS a lansat miercuri cea de-a patra ediţie a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România „Şi eu trăiesc sănătos!” (SETS).

Ediţiile precedente s-au desfăşurat în 252 de şcoli din Cluj-Napoca, Bucureşti, Roman şi Otopeni, iar din acest an urmează să fie cuprins în program şi municipiul Timişoara.

Prin intermediul campaniei, doar anul trecut 67.295 de elevi din ciclul primar au primit gratuit 20.136 de orare, 33.327 de broşuri educaţionale şi 16.383 de pliante cu informaţii şi sfaturi despre alimentaţia echilibrată şi beneficiile practicării activităţilor fizice zilnice.

"Potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 180 de familii din România, alături de alte şase ţări, un copil din ţara noastră petrece circa 22,7 ore pe săptămână în faţa unui ecran, în vreme ce în Olanda şi Belgia timpul petrecut este de circa 15 ore. Ţara noastră este surclasată doar de Bulgaria, cu 25 de ore. Studiul arată, de asemenea, că statutul socio-economic al părinţilor reprezintă un factor determinant care influenţează incidenţa excesului în greutate şi obezităţii la copii", au afirmat reprezentanţii fundaţiei.

De la lansare şi până în prezent, 15.214 de elevi din clasele I-IV din 65 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Otopeni şi 500 cadre didactice au fost animaţi în cadrul a 250 de lecţii deschise de către 308 studenţi voluntari din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti şi Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca, beneficiind de prezentări şi demonstraţii din partea acestora, precum şi de jocuri bazate pe activităţi fizice - o sursă de bună dispoziţie şi o puternică motivaţie pentru copii de a face mişcare în grup.

Lecţiile deschise se adaugă seriei de activităţi dezvoltate de către elevii voluntari, cu sprijinul cadrelor didactice, în cadrul Cluburilor SETS - Mişcare şi Distracţie, un nou concept de educare ludică dezvoltat în şcoli. SETS face parte din Epode International Network - EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 42 de programe cu metodologii similare din 29 de ţări.

Comenteaza