Revenim în topul noilor infectări! Clujul, singurul județ în "zona roșie" COVID

Revenim în topul noilor infectări! Clujul, singurul județ în "zona roșie" COVID

Clujul are cea mai mare rată de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2 din țară și se află pe primele locuri la numărul noilor cazuri, depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 68 clujeni, după ce ieri au fost raportate doar 4 cazuri.

La nivel național, pe primul loc la numărul noilor infectări se află București, unde au fost înregistrate 123 noi îmbolnăviri, pe locul doi este județul Maramureș, cu 72 de cazuri, iar pe trei se află Clujul, cu 68 de noi îmbolnăviri. 

În ceea ce privește incidența infectărilor, media la nivel național a coborât marți la 0,53 la mie - toate județele sunt în zona verde, inclusiv Capitala, cu excepția Clujului, care are încă o incidență peste pragul de 2 la mie, mai exact 2,07, cea mai mare rată de incidență din județ fiind în Cluj-Napoca (detalii AICI).

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 114 pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 10 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 28 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 1.272 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 221 pe secțiile ATI, dintre care un copil, internat pe o secție de Terapie Intensivă din Iași.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 724 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 403 mai multe față de ziua anterioară și 2 decese.

Comenteaza