România, printre cele 12 state UE care cred că vor putea vaccina 70% din populație până în iulie

România, printre cele 12 state UE care cred că vor putea vaccina 70% din populație până în iulie

Cel puțin 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, sunt încrezătoare că vor putea vaccina 70% din populația adultă până la jumătatea lunii iulie.

Cel puțin 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE), printre care și România,  au declarat că sunt încrezătoare că vor putea vaccina 70% din populația adultă până la jumătatea lunii iulie, a declarat marți șeful Grupului de Lucru pentru vaccinare al Executivului UE.

Comisia Europeană (CE) și-a stabilit un obiectiv de inoculare a 70% din populația adultă a UE până la sfârșitul acestei veri, bazându-se pe o creștere importantă a livrărilor de vaccinuri pentru a-și accelera campaniile de vaccinare, scrie Reuters.

”Suntem încrezători că vom putea livra suficiente doze, dar este adevărat și că ține de statele membre să se organizeze pentru a fi pregătiți pentru asta”, a declarat comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, unei comisii parlamentare irlandeze, potrivit Ro Health Review.

”Astăzi vă pot spune că înțeleg că avem cel puțin 12 state membre care spun că sunt pe deplin confortabil cu această cifră de 70%. Acest număr crește zilnic”, a mai adăugat acesta.

Oficialul nu a identificat însă cele 12 state membre și nici nu a spus care țări s-au simțit mai puțin confortabile cu cifra de 70%, mai informează Reuters.

Comenteaza