România trimite echipe medicale în Israel! Rafila: Deschidem o listă pentru cei care doresc să meargă

România trimite echipe medicale în Israel! Rafila: Deschidem o listă pentru cei care doresc să meargă
| Foto: Amir Levy/Getty Images

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, duminică seară, că se vor deschide liste pentru cei care ar dori să se deplaseze în Israel, în cadrul unor echipe medicale, pentru a acorda ajutor sistemului sanitar de acolo.

"Tragedia care se întâmplă în aceste zile în Israel m-a tulburat profund. Sunt alături de victimele nevinovate şi de familiile lor, ca om, ca medic şi ca ministru al Sănătăţii. Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie şi am comunicat acest lucru domnului Azar Reuven, ambasadorul statului Israel în România", a scris Alexandru Rafila, duminică, pe Facebook.

Ministrul a transmis, totodată, și "condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rudele și prietenii în aceste evenimente dramatice".

De asemenea, tot duminică, Rafila a precizat duminică seara, la B1TV, că luni se va deschide o listă pentru voluntarii care ar putea să dorească să meargă în Israel în cadrul unor echipe medicale, dar și că țara noastră ar putea trimite sânge şi hemoderivate în Israel, în cazul în care se va solicita acest ajutor.

”Acest sprijin ar putea consta în echipe medicale formate din voluntari – şi ştiţi bine că noi am făcut acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte catastrofa care a avut loc în Turcia, atunci când a fost un cutremur foarte puternic – şi, de asemenea, în furnizarea de sânge sau în hemoderivate. Mâine vom deschide o listă pentru voluntarii care ar putea să dorească să meargă în Israel în cadrul unor echipe medicale”, a declarat Rafila la postul B1TV.

Acesta a explicat că a discutat cu oficiali din israel – ambasadorul din România şi ministrul Sănătăţii – şi deocamdată nu au solicitat ajutor.

”Am discutat şi cu unii dintre directorii spitalelor din Beersheva (…), o localitate aflată în imediata apropiere a teritoriilor palestiniene, (...) sunt numai puţin de 700 de răniţi, adulţi, dar şi copii. Aveau o anumită nevoie de sânge şi de hemoderivate. Mâine dimineaţă vom examina situaţia şi, dacă vor exista solicitări din partea părţii israeliene, cu siguranţă într-un timp foarte scurt vom furniza acest ajutor”, a adăugat Alexandru Rafila.

Comenteaza