Românii beau tot mai mult! Consumul, în creștere post pandemie/ Zonele cu cele mai multe pahare golite

Românii beau tot mai mult! Consumul, în creștere post pandemie/ Zonele cu cele mai multe pahare golite

Consumul mediu de băuturi, pe locuitor, a crescut anul trecut la toate băuturile, comparativ cu 2020.

Consumul mediu de băuturi, pe locuitor, a crescut anul trecut la toate băuturile, comparativ cu 2020, cel de bere majorându-se cu 0,3 litri, cel de vinuri cu 2,6 litri, consumul de băuturi alcoolice distilate (în echivalent alcool 40%) cu 1,8 litri și cel de băuturi nealcoolice cu 26,4 litri.

Resursele totale de bere au fost mai mici cu 107.300 hl, față de anul precedent, fiind asigurate în proporție de 93% din producția anului 2021. Importul de bere a crescut cu 7,7%. Comparativ cu anul anterior, în 2021, disponibilul de bere pentru consum uman a scăzut cu 0,4%, iar producția de bere s-a diminuat cu 308.000 hl (-1,8%), conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, citate de Agerpres.

În ceea ce privește resursele totale de vinuri, acestea au crescut cu 658.100 hl. 

La nivelul întregii țări, cel mai mult alcool se bea în Oltenia, urmată de Moldova. Urmează în clasament Dobrogea, regiunea Centru, Nord-Vest, Banat și Capitala.

La tării și la bere, oltenii și moldovenii sunt primii, urmați de cei din centrul țării. La consumul de vin conduc moldovenii, urmați de olteni și dobrogeni.

Pe grupe de vârste, conduc cei din grupa 25-34 de ani și de 50-64 de ani, aproape la egalitate, iar îngrijorător este că pe locul trei sunt tinerii de sub 24 de ani.

Comenteaza