S-a încheiat faza 0 de vaccinare la Cluj-Napoca. Câte cadre medicale au fost imunizate

S-a încheiat faza 0 de vaccinare la Cluj-Napoca. Câte cadre medicale au fost imunizate

Procedura de vaccinare de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unul dintre cele zece centre din țară în care s-a dat startul imunizării anti-COVID în România, s-a încheiat.

În cadrul campaniei de vaccinare simbolică din faza 0 de la SCBI Cluj-Napoca s-au administrat în total 375 doze, fără să existe pierderi.

”La Spitalul de Boli Infecțioase s-a încheiat procedura de vaccinare. Din 420 de persoane 375 s-au vaccinat, restul au avut deja COVID-19 și au anticorpi, deci, nu a mai fost nevoie, deocamdată, să-și facă vaccinul. Prin urmare, peste 93% este rata de vaccinare la Spitalul de Boli Infecțioase. Le mulțumim pentru exemplul pe care l-au oferit clujenilor”, a declarat primarul Emil Boc.

Personalul medical din restul spitalelor intra în faza 1, care va începe pe 4 ianuarie.

"Din 4 ianuarie se reia vaccinarea la tot corpul medical și, probabil, va dura 2 săptămâni până cei 3-4 mii de clujeni care sunt implicați în actul medical să fie vaccinați, iar cel mai devreme, după 15-20 ianuarie, va începe faza 2"

Emil Boc spune că pandemia nu a trecut cu toate că ne aflăm pe un trend descendent și le recomandă clujenilor "să nu ia piciorul de pe respectarea restricțiilor".

”Spitalele sunt încă suprasolicitate, astfel că mesajul meu este foarte simplu și direct - fără excese de sărbători. (...) Dragi clujeni, nu luați piciorul de pe respectarea restricțiilor. Restricțiile și trebuie în continuare respectate cu rigurozitate pentru că, chiar dacă tendința este descrescătoare, oricând este posibilă reinversarea trendului", a mai spus Boc. 

Comenteaza