S-au suplimentat locurile la rezidențiat. Câte vin la Cluj

S-au suplimentat locurile la rezidențiat. Câte vin la Cluj

Guvernul a aprobat, vineri, la propunerea Ministerului Sănătății, majorarea numărului de locuri la rezidențiat. 

Rezidențiatul din 2018 a fost suplimentat cu 315 locuri, de la 5.415 la 5.730, anunță Ministerului Sănătății

"Astfel, se asigură un cadru cadru coerent instituţional care asigură formarea de specialiști în toate activităţile medicale necesare unui sistem sanitar adecvat la nevoile de servicii de sănătate.

Stagiul de rezidențiat pentru candidații care aleg loc/post va începe la data de 1 ianuarie 2019, dată de la care se va face încadrarea cu contract individual de muncă pe durată determinată/nedeterminată, după caz și de la care se va face salarizarea ca rezident", se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

"La concursul de rezidenţiat desfăşurat în anul 2018 au existat un număr semnificativ de candidaţi care au obţinut aceeaşi notă, respectiv acelaşi punctaj minim de promovare. Având în vedere necesitatea asigurării unui tratament echitabil şi nediscriminatoriu tuturor candidaţilor declaraţi admişi, dar care s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs, se impune iniţierea demersurilor necesare astfel încât şi aceşti candidaţi să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi", se menționa în Nota de fundamentare a Ministerului. 

După suplimentare, la Cluj-Napoca au fost repartizate 30 de locuri pentru specialitatea Medicină de familie și 5 locuri pentru pecialitatea Epidemiologie.

Repartizarea celor 315 locuri este următoarea:

Specialitatea Epidemiologie - total 30 locuri

București = 5
Cluj-Napoca = 5
Craiova = 5
Iași = 5
Tg.Mureș = 5
Timișoara = 5

Specialitatea Medicină de familie - total 285 locuri

Arad = 18
Brașov = 18
București = 30
Cluj-Napoca = 30
Constanța = 18
Craiova = 30
Galați = 18
Iași = 30
Oradea = 15
Sibiu = 18
Tg.Mureș = 30
Timișoara = 30

La concursul de intrare în rezidenţiat, care a avut loc în 18 noiembrie în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, s-au înscris 8.420 de candidaţi.

 

Comenteaza