Șansă la viață pentru șase persoane în urma unei donări de organe. Rinichii au ajuns la Cluj

Șansă la viață pentru șase persoane în urma unei donări de organe. Rinichii au ajuns la Cluj

Șase persoane vor beneficia de organele şi ţesuturile prelevate de la un pacient în cu anevrism cerebral internat la Baia Mare, care nu a mai putut fi salvat.

"Familia unui tânăr de 43 de ani, internat la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" Baia -Mare cu un anevrism cerebral și care nu a mai putut fi salvat, a găsit tăria de a trece peste această imensă pierdere și a fost de acord ca organele lui să salveze alți semeni", a anunțat, luni, Agenţia Naţională de Transplant, într-o postare pe pagina de Facebook.

Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au intervenit pentru prelevarea de cord, ficat, rinichi, cornee şi ţesuturi osoase.

"Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au început cursa contracronometru pentru prelevarea de cord, ficat, rinichi, cornee şi ţesuturi osoase.
Astfel, prin bunăvoinţa acestei familii, al şaselea român va trăi prin transplant de cord, alţi 3 oameni primind această şansă prin transplant de ficat şi rinichi. Donarea ţesuturilor va ajuta şi mai mulţi oameni să-şi îmbunătăţească viaţă", se menționează în postare.


"În spatele acestor performanțe medicale se află munca titanică a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, alături de efortul deosebit al echipelor de prelevare şi transplant", precizează Agenţia Naţională de Transplant.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza