Scădere a numărului de cazuri noi de COVID la Cluj/ Cum stăm cu incidența

Scădere a numărului de cazuri noi de COVID la Cluj/ Cum stăm cu incidența

Clujul rămâne și joi în topul național la numărul cazurilor noi, dar și la incidența COVID, fiind aproape de cea a Capitalei.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost confirmate 179 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, aproape la jumătate față de cele raportate ieri, când au fost 310. Totuși, Clujul rămâne în topul COVID și cu acest număr de noi infectări.

Astfel, astăzi cele mai multe cazuri noi au fost raportate în Bucureşti - 595, urmat de județul Cluj - 179 şi de judeţul Timiș, cu 139 noi infectări. 

În ceea ce privește incidenţa cazurilor de infectare, calculată la mia de locuitori, Clujul este tot pe locul doi, cu 5,24 la mie, în scădere ușoară față de ieri, dar aproape de cea a Bucureștiului, care se află pe locul întâi, cu 5,94 la mie. 

În prezent, la Cluj sunt internați 177 pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 6 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 22 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 2.153 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 280 pe secțiile ATI, cu 58 mai puțini față de ieri.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 1.984 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 336 mai puține față de ziua anterioară și 23 decese, dintre care unul raportat anterior intervalului de referință.

 

Comenteaza