Scădere a numărului de noi infectări la Cluj/ Situația în spitalele COVID

Scădere a numărului de noi infectări la Cluj/ Situația în spitalele COVID

Clujul rămâne și joi în topul național la numărul cazurilor noi și la incidența COVID.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost confirmate 54 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, cu 58 mai puține decât cele raportate ieri. Cu acest număr de cazuri noi, Clujul se află pe locul trei pe țară după București, unde au fost depistate 141 de persoane infectate și județul Brașov, cu 57 de cazuri.

În ceea ce privește rata de incidenţă a cazurilor de infectare, calculată la mia de locuitori, Clujul rămâne pe locul întâi pe țară, cu 1,49 la mie, în scădere ușoară față de ieri, când era 1,53 la mie, iar pe locul doi este municipiul București, cu 1,32 la mie - singurele din România peste pragul de 1 la mie.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 95 de pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 3 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 23 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 1.066 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 167 pe secțiile ATI, cu 12 mai puțini față de ieri.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 685 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 145 mai puține față de ziua anterioară și 21 decese, din care 4 înregistrate anterior.

 

Comenteaza