Update Școlile din Cluj rămân deschise și săptămâna viitoare. Rata de ocupare în spitalele COVID, sub 60%

Școlile din Cluj rămân deschise și săptămâna viitoare. Rata de ocupare în spitalele COVID, sub 60%

Gradul de ocupare a paturilor la nivel național în spitalele care tratează pacienți cu COVID-19 este de 45,70%.

Media națională pentru gradul de ocupare a paturilor destinate afecțiunilor COVID este de 45,70%, a declarat medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, joi, într-o conferință de presă.

"Azi, joi, când se evaluează săptămânal, rata de ocupare este de 45% la nivel național, respectiv între 22% și 58% la nivel județean. Prin urmare, săptămâna viitoare, școlile își vor continua activitatea în format fizic, cu excepția cazurilor punctuale", a precizat Baciu.

Acesta a mai spus că se constată "o tendință de scădere a gradului de ocupare a paturilor pe secții, dar se menține totuși numărul de pacienți în ATI".

La ora transmiterii știrii, Ministerul Sănătății nu a publicat încă lista cu situația actualizată pe județe, însă, procentul la Cluj nu poate fi mai mare de 58%. În urmă cu o săptămână Clujul a raportat un grad de ocupare al paturilor de 65,40%, după ce a fost crescut numărul paturilor pentru a nu se depăși procentul de ocupare de 75%, de la care școlile trec online.

UPDATE: Ministerul Sănătății a actualizat lista cu gradul de ocupare a spitalelor COVID, iar județul Cluj are un procent de 57,06%.

Comenteaza