Se mai dau vouchere la vaccinare? Rafila: În ciuda introducerii tichetelor de 100 de lei, interesul a scăzut foarte mult

Se mai dau vouchere la vaccinare? Rafila: În ciuda introducerii tichetelor de 100 de lei, interesul a scăzut foarte mult

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a fost întrebat, miercuri, dacă se discută renunţarea la tichetele de masă acordate pentru cei care se vaccinează.

Ministrul Sănătăţii spune că nu se intenționează să se renunțe la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează. A fost o discuţie informală cu reprezentanţii medicilor de familie, iar unul dintre participanţi a transmis presei informaţia, a afirmat ministrul.

„Au fost două discuţii: una dintre ele a fost legată de plata tuturor restanţelor către medicii de familie pentru că există în continuare pentru serviciile de vaccinare efectuate de medicii de familie restanţe, unele foarte mari şi trebuie toate plătite şi intenţionăm să plătim în măsura posibilului în această lună şi cea de-a doua discuţie: am observat că, în ciuda introducerii acelor tichete de 100 de lei, interesul a scăzut foarte mult şi discuţia a fost legată de găsirea unei alternative care să stimuleze vaccinarea. Adică dacă ai o măsură şi vezi că nu mai aduce lumea la vaccinare te gândeşti la o alternativă. Asta a fost discuţia informală, nimic mai mult, nu este nicio decizie, nici măcar nu s-a pus problema unei decizii. Este mai degrabă speculaţie care nu face altceva decât să aducă în spaţiul public subiecte care pot scădea interesul”, a declarat Rafila, după ședința de Guvern de miercuri.

Comenteaza