Se modifică platforma de programare la vaccinul anti-COVID. Vom afla timpul estimat până la vaccinare și tipul vaccinului

Se modifică platforma de programare la vaccinul anti-COVID. Vom afla timpul estimat până la vaccinare și tipul vaccinului
| Foto: AlephNews

Urmează să fie modificată platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID. Oamenii înscriși pe listele de așteptare vor afla timpul estimat până când va avea loc momentul vaccinării și tipul de vaccin din centrul de vaccinare.

Anunțul că vor urma schimbări pe platforma de vaccinare a fost făcut de către coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la Digi24. Motivul? Mulţi oameni tind să renunțe la programări, chiar dacă au așteptat o lungă perioadă de timp până să le vină rândul, unul dintre principalele motive fiind acela că nu cunosc vaccinul alocat respectivului centru şi doresc să îl schimbe. 

„Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a declarat Gheorghiță.

„Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce listă de aşteptare se programează şi pentru ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor tipuri de vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a mai adăugat că în prima parte a lunii aprilie foarte probabil să fie operaţionalizată acea estimare a timpului până la vaccinarea efectivă. Tot în luna aprilie vor fi deschise peste 350 de cabinete pentru Pfizer. O altă schimbare importantă - în prima parte a lunii aprilie va creşte numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90.

Comenteaza