Se pot vaccina și persoane care nu sunt incluse în etapa a doua, dacă rămân doze neutilizate? Ce spune Arafat

Se pot vaccina și persoane care nu sunt incluse în etapa a doua, dacă rămân doze neutilizate? Ce spune Arafat

Peste 6 milioane de persoane ar putea fi vaccinate în etapa a II-a a campaniei de imunizare împotriva COVID-19, care a debutat vineri.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că în etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 se pot imuniza inclusiv persoanele care nu sunt incluse în această fază, dacă rămân doze de vaccin nefolosite.

„Intenția de la Comitet este să nu se piardă nici o doză. Ce înseamnă acest lucru? Dacă vezi că s-au înscris atâția și au venit doar atâția, atunci la diferența de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat și doresc să se vaccineze și le folosești. Chiar dacă oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectivă, nu s-au înscris încă. Asta s-a folosit și în alte țări. Oamenii care se înscriu trebuie să fie responsabili. Dacă te-ai înscris, atunci te duci. Dacă nu vrei să te duci, nu te înscrii”, a declarat Raed Arafat la DigiFM.

În etapa a doua pot fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale (vezi Cine se poate vaccina anti-COVID în faza a doua). 

loading...
Comenteaza