Se pregătește etapa de vaccinare a populației generale. Apar noi centre de imunizare

Se pregătește etapa de vaccinare a populației generale. Apar noi centre de imunizare

Preşedintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în prezent sunt active în ţară 678 de centre de vaccinare cu 990 de fluxuri, urmând ca numărul acestora să fie suplimentat în perioada următoare.

"Centre de vaccinare pentru cele 3 tipuri - Pfizer, Moderna şi Oxford AstraZeneca - sunt şi vor fi activate în perioada următoare 1.137, cumulând un total de 1.571 de cabinete, de fluxuri de vaccinare. La acest moment sunt active 678 de centre, cu un număr cumulat de 990 de fluxuri. După cum spuneam, din 15 martie vor fi operaţionalizate alte 74 de cabinete de vaccinare. Din toate aceste centre active la acest moment, 52 de centre sunt din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne - 30 de centre reţeaua MAI şi 22 de centre din reţeaua MApN care sunt active", a afirmat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă. 

De asemenea, Gheorgișă a anunțat că în zilele următoare vor fi deschise noi centre de vaccinare în municipiile în care se înregistrează o rată de infectare cu noul coronavirus peste 4,5 la mia de locuitori, printre care se află și Cluj-Napoca, unde va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a III-a direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine (detalii AICI).

Comenteaza