Se pregătește să iasă pe piață încă un vaccin anti-COVID

Se pregătește să iasă pe piață încă un vaccin anti-COVID

Un vaccin experimental COVID-19 dezvoltat de Sanofi şi GlaxoSmithKline a arătat un răspuns imun pozitiv în studiile clinice în stadiu incipient, iar producătorul speră ca serul să apară pe piaţă până la sfârşitul anului. 

Sanofi a declarat că un studiu global de fază III va începe în săptămânile următoare şi va implica mai mult de 35.000 de adulţi, transmite Reuters, conform Mediafax. Producătorul speră ca vaccinul să apară pe piaţă până la sfârşitul anului. 
 
„Rezultatele intermediare de fază 2 au arătat 95% până la 100% seroconversie după o a doua injecţie la toate grupele de vârstă (18 până la 95 de ani) şi la toate dozele, cu tolerabilitate acceptabilă şi fără probleme de siguranţă”, a precizat Sanofi.
 
Pentru vaccin se utilizează aceeaşi tehnologie ca la unul dintre serurile Sanofi împotriva gripei sezoniere. Acesta va fi cuplat cu un adjuvant, o substanţă care acţionează ca un rapel.
 
Laboratorul va lansa producţia în paralel, astfel încât „vaccinul să fie disponibil imediat” ce rezultatele fazei III vor fi concludente. Acest studiu va evalua două formule ale vaccinului, în special împotriva variantelor Wuhan şi a variantei sud-africane, a precizat Sanofi. În timpul fazei II a studiilor, serul a fost testat doar pe varianta Wuhan. Laboratorul este în discuţii cu mai multe state, inclusiv cu Uniunea Europeană, pentru posibile comenzi.
 
Aproximativ 162,75 milioane de persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2 în mai mult de 210 ţări şi teritorii de când au fost identificate primele cazuri de coronavirus în China în decembrie 2019.

Comenteaza