Se relaxează restricțiile de sărbători? Ce spune Rafila

Se relaxează restricțiile de sărbători? Ce spune Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat dacă se iau în calcul relaxări ale măsurilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Întrebat despre posibile relaxări ale măsurilor de sărbători, ministrul Sănătății a evitat să dea un răspuns concret.

”Mi-e greu să vă spun ce se va întâmpla peste un interval de 3-4 săptămâni, dar eu am o preocupare faţă de ce se întâmplă în acest moment. Am văzut ieri la Braşov, la târgul de Crăciun, că era o mare frenezie, am văzut concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea. Dacă oamenii vor să aibă sărbători cât mai aproape de normalitate, ar trebui să se comporte cât mai precaut în această perioadă”, a spus Alexandru Rafila, marţi seară, la B1 TV

Ministrul a spus că va conta trendul evoluției pandemiei, nu doar numărul de cazuri.

”Trebuie văzut contextul epidemiologic. Suntem în scenariul verde, dar contează trendul. Gândiţi-vă ce s-a întâmplat astă vară când eram în scenariul verde, dar lucrurile mergeau prost săptămână, după săptămână. A existat o creştere relevantă din punct de vedere epidemiologic”, a spus ministrul. 

Conform datelor transmise miercuri de autorităţi, în ultimele 24 de ore au fost depistate 1.141 de persoane cu SARS-CoV-2 și au fost raportate 89 de decese, din care 10 anterioare.  

Comenteaza