Se schimbă indicatorii după care ar putea fi calculată incidența

Se schimbă indicatorii după care ar putea fi calculată incidența

Autoritățile vor stabili marți noi indicatori după care se va face calculul incidenței cazurilor cu coronavirus în urma căreia se stabilesc scenariile în pandemie.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, INSP şi DSU au discutat despre posibilitatea schimbării indicatorilor de calcul ai grilei de carantinare, astfel încât aceştia să fie "mult mai apropiată de realitate" pentru procesul epidemiologic din ţară, urmând ca o concluzie să fie trasă în cursul zilei de astăzi.

"Ne-am gândit care ar fi indicatorii de calcul ai grilei de carantinare mai sugestivi pentru procesul epidemiologic din teritoriu, astfel încât să ştim care este imaginea pe care ei ne-o vor oferi atunci când vor fi calculaţi, va fi imaginea mult mai adevărată, mult mai apropiată de realitate. Sunt şase indicatori. (...) Mâine, la ora 13,00, ne vom întâlni ca să tragem concluzia finală. (...) Sunt practic indici de evoluţie - trend evolutiv, rată de incidenţă, de capacitate de testare, de capacitate sau de număr de cazuri pe o unitate teritorială cu focar, fără focar. Am convenit cu toţii astăzi să calculăm această rată de incidenţă luând în evaluare 14 zile, dar, practic, 14 zile se opresc cu trei zile anterior momentului vorbirii, tocmai ca acele cazuri pe care noi le luăm în calcul să fim siguri că sunt cazuri alocate şi cazuri raportate corespunzător", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan.

Comenteaza